درباره مرحومه ریحانه بهشتی | ورزشکار مشهدی که پس از مرگ مغزی، اعضای بدنش اهدا شد​ حضور دقیقه نودی نماینده خراسان رضوی در لیگ برتر فوتسال بانوان تصویب سند ملی اشتغال زنان | شناسایی و معرفی ۱۵۰۰ زن نامدار ایرانی خانه‌داری | چگونه حبه‌های سیر را بدون بو گرفتن دست، پوست بگیریم؟ آشپزی | همبرگر با پنیر بلوچیز، دستور پخت متفاوتی دارد تمرینات تیم ملی تنیس بانوان ایران در پاکستان آغاز شد ضرورت تقویت مهارت‌های تربیتی خانواده‌ها | تقویت گفت‌و‌گو باید از سوی والدین آغاز شود نیم نگاهی به نقش زنان در زنده ماندن ایمان شله، غذایی که برای مردم مشهد میراث است احکام شرعی | خرج کردن عیدی کودکان توسط والدین چه حکمی دارد؟ آیا اضطراب و افسردگی با تشدید «تهوع بارداری» ارتباط مستقیم دارد؟ سلامت زنان؛ سرمایه‌ای راهبردی برای سلامت خانواده آیین‌های معنوی و بصیرت‌افزایی در بارگاه رضوی | از «پرسمان دینی» تا محافل بانوان در رواق نجمه خاتون (س) «حضور زینبی بانوان و دختران ایرانی» در پیام رهبر انقلاب طرز پخت فسنجان گیلانی با طعم متفاوت شمالی سکانس اول VAR در هفته چهارم لیگ برتر فوتبال زنان | استقلال مقابل سپاهان در یک بازی زیبا کامبک زد آشپزی | طرز پخت سوپ خامه‌ای تبریزی | یک انتخاب جذاب برای کدبانوهای ایرانی خانه‌داری | روش نگهداری خرمالوی رسیده با خرمالوی نارس یکسان نیست راهکار‌های تقویت سلامت روان زنان کدامند؟ | ضرورت حمایت از بانوان در محیط خانواده
سرخط خبرها
از تهدید مجازی تا مهریه و مستمری | راهنمای حقوقی امروز

از تهدید مجازی تا مهریه و مستمری | راهنمای حقوقی امروز

  • کد خبر: ۳۷۰۳۲۷
  • ۱۳ آبان ۱۴۰۴ - ۱۸:۴۲
  • ۱
این بخش، به صورت دوره‌ای به پرسش‌های حقوقی متداول شهروندان و نکات کلیدی در مواجهه با موضوعات حقوقی مختلف پاسخ می‌دهد.
زهرا  شوشتری
گردآورنده زهرا شوشتری

در این بخش، به پرسش‌های حقوقی مخاطبان عزیز که با پیامک یا تلفن ثبت شده باشد، پاسخ داده می‌شود. مخاطبان گرامی می‌توانند برای اطلاع بیشتر، با روابط عمومی شهرآرا به شماره ۳۷۲۸۸۸۸۱ تماس بگیرند یا به شماره پیامک ۳۰۰۰۷۲۸۹ پیام دهند.

سؤال اول:

بنده از طرف نامزد سابق همسرم توسط پیج‌های مختلف مدام تهدید می‌شوم، اما همسرم می‌گوید هیچ پاسخی ندهم و نمی‌خواهد وارد این مسئله شود. به نظرتان می‌توانم شکایت کنم؟ با توجه به اینکه همسرم راضی به این کار نیست.

شکایت بابت تهدید از طرف فرد دیگر نیازمند رضایت همسر یا هیچ فرد دیگری نیست. هر نوع تهدید جانی، مالی، آبرو یا... در شبکه‌های اجتماعی ازجمله اینستاگرام را می‌توان پیگیری کرد. بر اساس مواد موجود در قانون مجازات اسلامی و با توجه به نوع تخلف انجام‌شده مانند مزاحمت، فحش، توهین، تهدید، کلاهبرداری و اخاذی و...، امکان ردیابی فرد مزاحم توسط پلیس فتا وجود دارد و از نظر قانونی، فرد تعقیب و مجازات خواهد شد.

سؤال دوم:

میزان دقیق مهرالسنه چند سکه طلا می‌شود؟ در بسیاری از سایت‌ها نوشته ۲۱ سکه. می‌خواهم مطمئن بشوم آیا درست است.

مهرالسنه به میزان مهریه‌ای گفته می‌شود که پیامبر برای فرزند خود، حضرت فاطمه زهرا (س)، تعیین کرد که معادل ۵۰۰ درهم است و قیمت آن را ‏می‌توان بر اساس نوسانات بازار به دست آورد. البته مستلزم رسیدگی قضایی است تا بتوان با استفاده از آن، به نرخ روز محاسبه کرد.

سؤال سوم:

پس از ۱۰ سال سابقه در محل کارم و بازگشت به کار پس از ۹ ماه مرخصی زایمان، کارفرما پست جدیدی برای بنده زده است و از پست قبلی برداشته شده. خواستم بدانم قانوناً می‌توانند چنین کاری انجام دهند؟

با توجه به نوع قرارداد بین شما و کارفرما شرایط بازگشت به کار متفاوت خواهد بود؛ زیرا مفاد قرارداد امضاشده و آیین‌نامه‌های مربوط به نهاد مربوط متفاوت و تعیین‌کننده است.

سؤال چهارم:

مهریه ۱۱۰ تا سکه طبق قانون آیا فقط در صورتی است که زن می‌خواهد طلاق بگیرد یا نه مرد هم بخواهد طلاق بدهد، باید همه مهریه را بدهد؟ یا ۱۱۰ تا سکه یعنی تا این مقدار امکان شکایت وجود دارد؟

در صورتی که دادخواست طلاق از ناحیه زوج (شوهر) باشد، تحت شرایط خاصی که در دادگاه ثابت گردد، باید تمام مهریه توسط وی پرداخت شود، اما درخصوص میزان دریافت مهریه، برخلاف دیدگاه عامه مردم که بیش از ۱۱۰ سکه را قابل دریافت نمی‌دانند، در صورت وجود تمکن مالی زوج، بیش از این تعداد هم باید پرداخت شود.

سؤال پنجم:

من هم‌اکنون مستمری بازنشستگی همسر فوت‌شده‌ام را می‌گیرم، اما چون حقوق کم است و تأمین زندگی به‌سختی صورت می‌گیرد، آیا می‌توانم مستمری پدرم را نیز که سال‌ها پیش فوت شده است، بگیرم؟ لازم به ذکر است که خودم شاغل نیستم و مریض هم هستم.

با توجه به فرض سؤال، امکان دریافت هم‌زمان دو مستمری از ناحیه همسر و پدر وجود نداشته و شرط بیماری نیز در آن تأثیر ندارد.

ارسال نظرات
دیدگاه های ارسال شده توسط شما، پس از تائید توسط شهرآرانیوز در سایت منتشر خواهد شد.
نظراتی که حاوی توهین و افترا باشد منتشر نخواهد شد.
نظرات بینندگان
انتشار یافته: ۱
در انتظار بررسی: ۰
غیر قابل انتشار: ۰
حسین
Iran (Islamic Republic of)
۱۷:۳۶ - ۱۴۰۴/۰۸/۱۴
0
0
منطقی و عادلانه و عاقلانه و دینی و اسلامی و عرفی و شرعی و منصفانه باید حالا که هر دو نفر در یک کشور زندگی میکنند و با شرایط اقتصادی و اجتماعی و سیاسی مساوی برخوردار هستند باید برای دادگاه سکه ای تعریف شود که بعد از عقد با توجه به قیمت همان روز البته در صورت استعلام دارایی مرد و موجود بودن مهریه همان روز محاسبه و در سال های بعد با نرخ افزایش تورم سالانه بانک مرکزی که حقوق کارگران و کارمندان مشخص می‌شود محاسبه شود.که اگه این روند اجرا شود دیگر با پرونده مهریه های نامتعارف خداحافظی میکنیم
در سوره احزاب آمده ای پیامبر زنانی بر تو حلال است که مهریه آنها را داده باشید یعنی همان زمان بر اساس واقعیت مهریه مشخص شود نه اینکه با توجه به آنکه هم خانواده زن و هم خانواده مرد میدانند که زوج توان اجاره خانه را هم ندارد بعلت پروسه اشتباه که در زمان اجرای مهریه استعلام دارایی مرد گرفته می‌شود که باید ابتدای عقد استعلام دارایی مرد گرفته شود و بر اساس واقعیت در عقدنامه ثبت شود